Announcement:
  • COVID-19 Closure - In reference to the current guidelines concerning the precautionary health and safety measures issued by the Government of Manitoba related to Coronavirus (COVID-19), please note that Alliance Française du Manitoba (AFM) will be closed to the public until further notice. AFM will not hold any courses or events in its premises. Our classes are still being held online. Learn more.

Beaujolais Nouveau 2019

Date: 21 Nov 2019, 6:30pm - 11:30pm (GMT-06:00) Central Time (US & Canada)

A delicious yearly tradition! | Une tradition annuelle délicieuse

This is an exclusive event for our students and their friends. We are celebrating the arrival of the Beaujolais Nouveau, the famous vin primeur from Southern France. The Beaujolais Nouveau is fermented for only a few weeks and made available around the world on the same day!

The party will center around a truly French meal prepared by French Way Cafe (take a look at the menu below). There will also be quizzes, blind tests and a lot of prizes to win!

The cost is $50 for students and members and $60 for non-members.

Thanks to our partners for this event: French Way Cafe, Librarie À la page, CCFM, WAG and Ker Breizh.

L'Alliance Française du Manitoba propose à ses étudiants (et leurs amis) de se retrouver pour un moment de fête et de célébration du Beaujolais nouveau, le célèbre vin primeur du sud de la France.

La fête aura lieu autour d'un véritable menu français préparé par le French Way Cafe (voir le menu ci-dessous). La soirée sera également animée avec diverses activités : quizz, tests à l’aveugle sans oublier de nombreux prix à gagner!

Le prix est de 50 $ pour les étudiants et membres et 60 $ pour les non-membres.

Ne ratez pas cette occasion de célébrer le Beaujolais Nouveau avec nous et de passer une belle soirée!

Merci à nos partenaires : French Way Cafe, Librairie À la page, CCFM, WAG et Ker Breizh.

Menu

Appetizers

Mushroom Brie Puff Pastry
Bruschetta on Endive

Soup

Butternut squash with toasted pumpkin seed & chive oil

Main dish

Whole roasted Beef with onion caramel & gruyere cream
Served with parmesan potatoes, red wine Brussel sprouts
A vegetarian crepe is available upon request

Dessert

SURPRISE!!

1 bottle of Beaujolais Nouveau per 4 guests

Menu

Amuse-bouches

Pâte feuilletée aux champignons et au brie
Brushetta sur endive

Entrée

Soupe à la courge musquée avec graines de citrouille grillées et ciboulette

Plat principal

Bœuf entier rôti avec oignons caramélisés et crème de gruyère
Pommes de terre au parmesan, choux de Bruxelles au vin rouge
Une crêpe végétarienne peut aussi être servie sur demande.

Dessert

SURPRISE!!

1 bottle of Beaujolais Nouveau per 4 guests


Sorry, you've missed the RSVP deadline for this event.